top of page

LEHMÄPAIMENLOMA

IMG_2577.jpeg
IMG_2574.jpeg

Lapinlehmä, kolme kyyttöä ja vaatimaton mummonmökki

Onko haaveissasi pala landea - hiljaisuutta pienessä mökissä, yksinkertaisia asioita, saunomista kesäyössä ja extrana pienen lehmäkatraan perään katsominen? 

Lehmäpaimenlomalla pääset asustamaan viikoksi vaatimattomaan Martta mummomökkiin ja kaitsemaan pientä Suomenkarja laumaa, joka käyskentelee mökkiä ympäröivällä isommalla laidunalueella. Ihmisestä kovasti kiinnostuneet kyytöt Rassi, Säihke, Sievä ja Lapinlehmä Riekko lähes varmasti tarjoavat ikimuistoisen kokemuksen luonnon keskellä. Kesällä 2023 toivomme lehmäkatraaseen myös lisäystä nimittäin vasikoita! Lomailemalla meillä tuet työtämme luonnon monimuotoisuuden säilyttämisessä ja pääset itse kokemaan ja osallistumaan tähän monitahoiseen pientilan arkeen. 

Lehmäpaimenloma kestää viikon ja siihen kuuluu päivittäin veden vaihtamista lehmille, lehmien laskeminen ja niiden voinnin seuraaminen. Tilan väki perehdyttää kyllä hyvin, joten kokemusta lehmien hoidosta ei tarvita. Lisäksi viikon aikana tulee tarkastaa aitojen kunto ja mahdollisesti tarjolla on myös muita pieniä hommia laitumella tilanteen mukaan kuten vieraslajien hävitystä.

  • Lehmäpaimenlomia on tarjolla kesäkuusta elokuun viikolle 32 asti (1.6.-13.8.2023 välillä).

  • Hinta 400€/viikko (sisältää majoituksen, mahdolliset kyydit bussilta mökille ja takaisin bussille, opastukset lehmien hoitoon/seurantaan ja luonnonlaitumen hoitoon)

Martta mökki

Autenttinen Martta on aikamatka menneeseen ja lehmän ystävien onnela. Martta on sähkötön ja vaatimaton ”punainen tupa” keskellä suurempaa laidunaluetta. Pihaa ympäröi aitaus, joten lehmät eivät käyskentele pihapiirissä.

 

Mökissä on tuvan ja kammarin lisäksi pieni kesäkeittiö, jossa kaasulla toimivat hella ja jääkaappi. Aidattuun pihapiiriin kuuluu nuotiopaikka, vanha hirsiseinäinen pihasauna, vanha aitta (ei käytössä) ja liiteri. Aitauksen ulkopuolella pääsee myös kokeilemaan pyörien päällä seisovaa laidunsaunaa!

Laitumet ja lähimetsä tarjoavat sieniä, marjoja ja villiyrttejä. Lähimmälle järvelle on matkaa n. 200 metriä, mutta sieltä on hankala päästä uimaan. Meillä jokainen majoittuja voi käyttää Hilda mökin uimarantaa - sinne Martta mökiltä on tietä pitkin mukava kävelymatka n. 1,5 km.

Lue lisää Martta mökistä ja sen varustelusta Mummonmökkiloma -sivulta.

Näin varaat
paimenlomasi

Varaa paimenloma joko sähköpostilla kivijarvifarm@gmail.com tai puhelimella Sallalta 050 490 8235. 

Tämän sivun kalenterista voit katsoa lehmäpaimenlomaviikkojen saatavuuden.

 

Varatessasi kerro

  • paimenloman ajankohta/viikko (1.6.-13.8.2023 välillä)

  • mahdolliset muut lisätoiveet (esim. liinavaatteet, siivous)

  • saapuvien henkilöiden määrä

  • mahdollisista lemmikeistä

  • selkeästi maksajan koko nimi

Pääsääntöisesti toivomme varauksen jälkeen ennakkomaksua tilisiirtona (koko summa), mutta voimme tilanteesta riippuen myös sopia mahdollisesti käteismaksusta tai osittaisen summan maksamisesta.

Tilinumero, jolle maksat ennakkomaksun: FI

Saaja: Kivijärven tila. 

Viestikenttään ”Lehmäpaimenloma” ja mahdolliset muut lisävarusteet (esim. liinavaatteet).

Kun olemme vastaanottaneet ennakkomaksun ja tarvittavat tiedot, lähetämme tarkempia ohjeita (kuten ajo-ohjeet) sähköpostiin, josta varaus on tehty.

Peruutusehdot

Mikäli tulonne peruuntuu, ilmoittakaa asiasta hyvissä ajoin (7 vuorokautta ennen), jolloin voimme sopia ennakkomaksun palauttamisesta. Ilmoita peruutuksesta tekstiviestillä tai WhatsApp sovelluksella Sallalle (p. 050 4908235). Jos palvelu perutaan 1-7 vuorokautta ennen varauksen alkua, veloitamme 50% varauksen summasta. Vaihtoehtoisesti paimenloma voidaan myös vaihtaa majoitukseen toisena ajankohtana ja/tai toisessa mummonmökissä. Lehmäpaimenloman vaihtaminen edellyttää kuitenkin sitä, että majoitus tapahtuu saman vuoden sisällä, ei esimerkiksi seuraavalle kesälle.

bottom of page