top of page
DSCF4322.JPG

MONIMUOTOISUUDEN EHDOILLA

Ykkösprioriteettimme on ylläpitää tilan vanhoja luonnonlaitumia ja perinnebiotooppeja, jotta niissä elävillä kasveilla, hyönteisillä ja linnuilla pysyy elinmahdollisuudet.

 

Haluamme kehittää tilaa ja sen toimintaa niin, että luonto toimii käsikirjana. Kaiken ytimessä vaikuttaa vastavuoroisuus,

inhimillisyys ja halu oppia lisää.

"Suurin ilo, jonka niityt ja metsät suovat, on vihje ihmisen ja kasvien välisestä yhteydestä.

En ole yksin ja tietymättömissä."


- Ralph Waldo Emerson

SINUA VASTASSA

Hei ja moi!

 

Tilalla sinua vastassa mitä todennäköisemmin olen minä eli Salla Partala.

Vastaan tällä hetkellä kotitilani majoituksesta, viestinnästä ja osittain tilan töistä.

Tilan lisäksi toimin tällä hetkellä myös projektiasiantuntijana IkiOma Ikä ry:llä.

Maanläheinen lapsuus ja monimuotoinen luonto(ni) ovat antaneet elämän voimavaraksi ehtymättömän uteliaisuuden ja olenkin kurotellut moniin suuntiin. Koulutukseltani olen toimintaterapeutti (AMK) sekä audiovisuaalisen viestinnän osaaja. Vuosien varrella useiden erilaisten luontolähtöisten projektien kautta olen perehtynyt laajasti luonnon hyvinvointi- ja terveysvaikutuksiin sekä erilaisiin luontohyvinvoinnin näkökulmiin kuten planetaariseen hyvinvointiin. Luovuuttani kanavoin runouden, musiikin ja valokuvaamisen kautta.

 

Voisin nimittää itseni luontoon kutsujaksi - kutsun sinut eri tavoin ja moninaisin sävyin ihmettelemään elonkirjoa.
 

Minulle tärkeitä asioita ovat kohtaaminen, ymmärrys ja mielenrauha. Haluan myös heittäytyä, hassutella ja seurata ilon majakkaa - tuota inhimillistä valoa, josta kaikkien tulisi saada nauttia.

Toiveeni on yhteisöllisempi maailma, joka ymmärtäisi entistä syvemmin sen kuinka olemisemme on riippuvainen muista ihmisistä, lajeista ja luonnon laeista.

Nähdään!

Salla

Joonas_Ahtikallio_2018_3.jpg

Kuva: Joonas Ahtikallio

Rassi1.JPG
IMG_E0693_edited.jpg

KIVIJÄRVEN TILA

Kivijärven tilalla on viljelty ja pidetty lehmiä 1850 -luvulta asti samassa suvussa. Alusta alkaen tilalla on ollut monenlaista toimintaa muun muassa kauppatoimintaa, kansakoulu ja mummonmökkimajoitusta jo noin 18 vuoden ajan.

Lähitulevaisuudessa tilalla on tarkoitus tehdä sukupolven vaihdos ja kehittää  majoituksen rinnalle myös muuta toimintaa, joka sulauttaa yhteen niin monimuotoista ympäristöä, taidetta, tiedettä kuin hyvinvointiakin.

 

 

Tila sai Keski-Suomen

kulttuuriympäristöpalkinnon vuonna 2007. 

DSC_0210.JPG

LUOVA
MAAPERÄ

Maaseutu luonnonläheisyyden ja paikallisten yhteisöjen voimalla on mahdollisuuksien paikka

 elää yhteisöllisesti ja luovasti.

Olemme kiinnostuneita kaikenlaisista yhteistyön mahdollisuuksista, jotka edesauttavat koko elonkirjon hyvinvointia. Voimme esimerkiksi toimia kohtaamispaikkana, mahdollistaa erilaista toimintaa, järjestää yhteistyössä palveluita, jakaa tietoa, kokemuksia ja tukea ideoissa.

Pyörää ei tarvitse keksiä uudelleen, mutta sen vauhtia, väriä ja suuntaa voi muuttaa!

Ole rohkeasti yhteydessä jos sinulla tai teillä on kiinnostusta jakaa ajatuksia, osaamista tai

toteuttaa ideoita kanssamme!

Pst. Tilan vanhaa vesimyllyä on kunnostettu. Jos olet kiinnostunut tutustumaan myllyyn ja sen historiaan, voimme järjestää esittelyjä.

DSC_0210.JPG
Riekko1.JPG

LEPPOISAT
LEHMÄT

Vanhassa kivinavetassa asustaa kahdeksan päätä Herefordeja, neljä päätä Itäsuomenkarjaa eli kyyttöjä ja yksi Lapinlehmä.

Kyytöt ja Lapinlehmä kuuluvat Suomen alkuperäiskarjaan. Kyyttö on vaarantunut ja Lapinlehmä luokitellaan uhanalaiseksi - niitä on jäljellä enää vain noin 850. Suomenkarja on hyvin ketterä, vaatimaton ja erittäin utelias ihmistä kohtaan.

Meillä lehmät saa elää mahdollisimman lajityypillistä elämää omassa laumassaan ympäri vuoden kuten talvella kivinavetan suojissa ilman sitomista sekä vapaalla pääsyllä sisälle että ulos. Kesällä lehmillä on tärkeä työ laiduntaa tilan arvokkaita perinnebiotooppeja ja luonnonlaitumia.

bottom of page